Pagrindinis > Naujienos > Stiprinkime imunitetą natūraliai!

Stiprinkime imunitetą natūraliai!

 

Kodėl geriau natūraliomis priemonėmis stiprinti imunitetą? Nūdienis mokslas nenuginčijamai įrodė, kad imuninė sistema – galingiausias žmogaus organizmo ginklas prieš infekcines ligas. Artėjant peršalimo ligų protrūkio sezonui, daugiau dėmesio reikia skirti imuniteto stiprinimui.

Natūralūs, augalinės kilmės imuniteto stimuliatoriai yra gerokai pranašesni už sintetinius. Jie švelniau veikia, praktiškai nesukelia šalutinio poveikio ir turi įtakos visoms patologinio proceso grandims. Sintetiniai preparatai sustiprina tik tam tikrą imuninės sistemos grandį. Maža to, nuolat gaudamas tam tikrų medžiagų organizmas gali nustoti jas gaminti pats. Kitaip tariant, imuninė sistema gali aptingti ir nustoti funkcionuoti. Augaliniai preparatai priešingai – aktyvina natūralius imuninius procesus. Be to, augalų veikliosios medžiagos dažnai turi keletą gydomųjų savybių. Žmogaus imuninę sistemą stiprina daugelis vaistingųjų augalų. Žinomiausias – purpurinė ežiuolė, bet tai ne vienintelis augalas, galintis sustiprinti imunitetą. Prie tokių augalų priskiriami: ženšenis, citrinvytis, eleuterokokas, dobilas, kiaulpienė, česnakas, dagys, jonažolė, anyžius, ramunėlė, gyslotis, alavijas, šalpusnis, tūbė, dilgėlė. Erškėtuogės, alijošiaus, imbiero, medetkų, beržų pumpurų arbatos bei nuovirai padeda stiprinti organizmą, apsisaugoti nuo ligų.

Kita sena ir gerai žinoma imuniteto stiprinimo, vadinasi, ir gripo profilaktikos priemonė – česnakas. Jei turime galimybę ir jei nesergame skrandžio ligomis, kasdien suvalgykime bent po skiltelę česnako su bet kokiu maistu, prie kurio jis tinka. Tačiau net ir turint jautrų skrandį, su salotomis arba mišraine galima kasdien suvalgyti bent mažą kiekį česnako. Nuo gripo padeda apsisaugoti ir medus bei kiti bičių produktai: žiedadulkės, pikis. Juos taip pat reikia vartoti kasdien, bet nedideliais kiekiais.

Piktnaudžiauti negalima net ir natūraliais imunostimuliatoriais. Nereikia užmiršti, jog tai stipriai organizmą veikiantys preparatai. Pernelyg dažnas jų vartojimas gali sukelti priešingą reakciją. Gali pasireikšti net imunitetą slopinantis poveikis. Be to, augalinėje žaliavoje be pagrindinės veikliosios medžiagos gausu ir kitų, dažnai mažai ištirtų, junginių.

O dabar – keletas receptų.

Nuo peršalimo ligų

* * *

1 valgomasis šaukštas ramunėlių žiedų užpilamas 1 stikline verdančio vandens ir vartojama po 50 ml 2-3 kartus per dieną. Užpilas vartojamas 1 savaitę.

* * *

Rekomenduojama kasdien (arba kas antrą dieną) suvalgyti po 1 skiltelę česnako. Išoriniam naudojimui: 2-3 susmulkintos skiltelės užpilamos 1 stikline verdančio vandens, 40 minučių palaukiama, kad prisitrauktų, ir lašinama į nosį arba skalaujama gerklė.

* * *

Sumaišykite 2 obuolių, 2 morkų ir 1 burokėlio sultis, įpilkite 1 valgomąjį šaukštą spanguolių sulčių (arba pakeiskite jas 1 citrinos sultimis) ir vartokite 3-4 kartus per dieną, 20 minučių prieš valgį.

Nervų sistemai stiprinti:

* * *

1 valgomasis šaukštas gudobelės žiedų ir vaisių mišinio užpilamas 1 stikline verdančio vandens, 20-30 minučių palaukiama, perkošiama ir geriama po 1/4 stiklinės 3-4 kartus per dieną, prieš valgį.

* * *

1 valgomasis šaukštas apynių spurgų užpilamas 1 stikline verdančio vandens; 15-20 minučių palaukiama, perkošiama ir geriama po 1/4 stiklinės 3-4 kartus per dieną, prieš valgį.

Medžiagų apykaitai, bendrai organizmo savijautai pagerinti:

* * *

2 valgomieji šaukštai smulkintų avižų šiaudų užpilami 2 stiklinėmis verdančio vandens; 15 minučių pavirinama ant silpnos ugnies, 1 valandą palaukiama, perkošiama ir geriama po 0,5 stiklinės 3-4 kartus per dieną, prieš valgį.

* * *

1 valgomasis šaukštas dirvinio asiūklio žolės užpilamas 1 stikline verdančio vandens, 30 minučių palaukiama, perkošiama ir geriama po 0,5 stiklinės 2-3 kartus per dieną, 20 minučių prieš valgį.

* * *

2 valgomieji šaukštai džiovintų šermukšnio uogų užpilami 2 stiklinėmis verdančio vandens, 20 minučių palaukiama, perkošiama ir geriama po 0,5 stiklinės 3-4 kartus per dieną, prieš valgį. Vartojant su medumi, sustiprėja gydomosios savybės.

* * *

1 valgomasis šaukštas vaistinės šventagaršvės šaknų užpilamas 1 stikline verdančio vandens; 20 minučių pakaitinama vandens vonelėje, perkošiama ir geriama po 1/4 stiklinės 3-4 kartus per dieną, prieš valgį.

Tibetietiškas imuniteto stiprinimo būdas

Viename iš Tibeto vienuolynų rastame recepte rašoma, kaip sustiprinti imuninę sistemą, prailginti jaunystę ir visą gyvenimą išsaugoti sveikatą.

Sumaišoma po 100 g džiovintos ramunėlės, jonažolės, šlamučio žolės, beržo pumpurų ir laikoma sandariai uždengiamame stikliniame inde. Po vakarienės 1 valgomasis šaukštas mišinio užpilamas 2,5 stiklinės verdančio vandens, 20 minučių palaukiama, perkošiama per marlę, 1 stiklinėje gauto antpilo ištirpinamas 1 valgomasis šaukštas medaus – ir užpilą išgeriama. Iki ryto nieko nevalgoma ir negeriama. Ryte likęs antpilas pašildomas iki 50-60OC temperatūros, jame ištirpinamas 1 arbatinis šaukštelis medaus, ir išgeriama nevalgius. Po 20 minučių pusryčiaujama. Antpilas vartojamas tol, kol baigiasi mišinys. Taip daroma kiekvieną pavasarį ar rudenį.

Parengė Laima GRIGAITYTĖ

ausveitis

 

 

 

 

 

 

 

Komentaras “Stiprinkime imunitetą natūraliai!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

TAIP PAT SKAITYKITE