Pagrindinis > Naujienos > Skanaus!

Skanaus!

 

Vištiena su džiovintais vaisiais

Reikės dviejų vištos ketvirčių, vištienos prieskonių, džiovintų vaisiai: abrikosų, slyvų, obuolių, žiupsnelio razinų, 2 morkų, 1 svogūno, aliejaus, druskos, kelių bulvių.

Vištos ketvirčius supjaustyti gabalais, apibarstyti vištienos prieskoniais ir palikti stovėti per naktį.

Ant puodo dugno įpilti truputį aliejaus. Dėti piršteliais supjaustytas morkas, ant jų – smulkiai supjaustytą svogūną. Eilėmis dėti vištos gabaliukus, tarp jų – džiovintus vaisius. Ant viršaus uždėti stambiai supjaustytas bulves.

Virti 10 – 15 minučių ant silpnos ugnies, po to įpilti 200 ml verdančio vandenio ir troškinti.

Močiutės blynai

500 g miltų, 50 g mielių, 2–3 kiaušiniai, šaukštelis cukraus, vandens arba pieno.

Tešlą padaryti tirštesnę nei įprastiems blynams, išmaišyti ir padėti šiltai, kai iškiltų. Iškilusią tešlą permaišyti du kartus. Mediniu šaukštu, kurį laikome panardintą į stiklinę su vandeniu, dedame į gerai įkaitintą keptuvę blynus ir vis apversdami kepame, kol gražiai pagels.

Patiekti galime apibarstytus cukrumi ar su uogiene.

Gaivios salotos

Produktai vienai porcijai: 1 agurkėlis, 1 pomidoras, 1 obuolys, 3–4 baziliko lapeliai, 1 svogūnas, 2 česnako skiltelės, 2 salotų lapai, žiupsnelis maltų juodųjų pipirų, druskos, 2 šaukštai aliejaus.

Agurką, pomidorą ir nuluptą obuolį smulkiai supjaustome, suplėšome salotų lapus, labai smulkiais supjaustome baziliką, česnaką, apibarstome maltais juodaisiais pipirais, druska, įpilame 2 šaukštus aliejaus, viską gerai išmaišome.

Salotas galima valgyti su duona, taip pat patiekti prie mėsos patiekalų.

Marija KRASAUSKIENĖ

Šviesios atminties marijampolietė literatė Marija Krasauskienė (1932 – 2014) buvo žinoma ne vien kaip poetinio žodžio puoselėtoja, išleidusi jau tris eilėraščių rinkinius. Subtilią sielos energiją moteris panaudojo ne tik kurdama eilėraščius: maisto gaminimas jai – taip pat kūryba, į kurią reikia eiti pirmiausiai su meile. M. Krasauskienė virtuvėje sukosi, kaip pati sakė, nuo „neatmenamų laikų“. Taigi ir jos receptai atsinešti net iš močiutės, mamos… Tiesa, gamindama Marija nevengdavo improvizuoti: taip ir skaniau, ir įdomiau!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

TAIP PAT SKAITYKITE