Pagrindinis > Namai > Pyragas su kiaušiniais ir lašiša

Pyragas su kiaušiniais ir lašiša

Pyrago pagrindui:

sviesto: 90 gramų;

aliejaus: 1 valgomojo šaukšto;

vandens: 3 valgomųjų šaukštų;

druskos: 0,5 arbatinio šaukštelio;

miltų: 150 gramų.

Pyrago įdarui:

kiaušinių: 4 (kietai virtų);

kiaušinių: 3 (lengvai paplaktų šluotele);

rūkytos lašišos: ~100-150 gramų (tinka ir kita žuvis);

riebios grietinėlės: 200 mililitrų (35%);

druskos;

pipirų;

šviežio baziliko.

Pyrago pagrindas. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros. Sviestą, druską, vandenį bei aliejų sudedame į stiklinį indą ir statome į įkaitintą orkaitę maždaug 10-čiai minučių, kol masė išsilydys.

Indą išimame iš orkaitės, supilame visus miltus bei išmaišome šaukštu, kol tešla atšoks nuo indo kraštų. Pravėsusią tešlą gerai išminkome bei tolygiai paskirstome 24 centimetrų kepimo formoje, suformuodamos kraštelius.

Tada dugną subadome šakute, į formą įklojame kepimo popierių, pripilame žirnių/pupelių. Iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje kepame 10 minučių, o išėmusios žirnius/pupeles, kepame dar 5 minutes.

Pyrago įdaras. Lengvai suplakame kiaušinius, supilame grietinėlę, suberiame druską, pipirus ir smulkiai supjaustytus bazilikus bei dar kartą viską lengvai išplakame.

Po to ant atvėsusio pyrago pagrindo sudedame perpus perpjautus kiaušinius ir lašišą. Viską apipilame kiaušinių-grietinėlės mišiniu.

Galiausiai kepame maždaug 30-40 minučių iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje arba tol, kol pagels. Patiekiame ir skanaujame!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Taip pat skaitykite