Pagrindinis > Namai > Purūs kotletai iš cukinijos su faršu

Purūs kotletai iš cukinijos su faršu

Reikės:

– mėgstamo faršo (300–400 gramų);

– 1 cukinijos (vid. dydžio);

– 2 kiaušinių;

– 1–2 valgomųjų šaukštų manų kruopų;

–  0,5 arbatinio šaukštelio druskos;

– miltų arba džiūvėsėlių;

– pipirų;

– kitų mėgstamų prieskonių;

– aliejaus (kepimui).

Gaminimo eiga. Pirmiausia cukiniją nuplauname bei stambiai sutarkuojame. Jei cukinija jau kiek pernokusi, pašaliname jos sėkleles bei žievę. Dalį išsiskyrusių sulčių nupilame. Dedame prie cukinijos pasirinktą mėsos faršą, kiaušinius ir manus. Pasūdome, įberiame pipirų (ir kitų mėgstamų prieskonių) bei gerai išmaišome. Paliekame maždaug 15 minučių, kad manai sugertų sultis. Tuomet vandeniu suvilgytomis rankomis suformuojame purius kotletus, kiekvieną apvoliojame miltuose arba džiūvėsėliuose. Tada apkepame gerai įkaitintame aliejuje, kol apskrus ir visiškai iškeps iš visų pusių. Jeigu norisi, galite patroškinti pomidorų arba kitokiame padaže pagal savo skonį, bet tai nėra būtina.

Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Taip pat skaitykite