Antradienis, lapkričio 20, 2018
Pagrindinis > Namai > „Lietuviškas“ čili troškinys su vasabi (pipirkrienio) riešutais

„Lietuviškas“ čili troškinys su vasabi (pipirkrienio) riešutais

 

4 porcijoms reikės:

maltos kiaulienos (500 g),

skardinės pupelių,

skardinės pjaustytų pomidorų (galima naudoti ir 3–4 šviežius pomidorus),

svogūno,

česnako (5–6 skiltelių),

raudonos saldžiosios papriko

pievagrybių (3–4 vnt.)

priekonių mėsai,

maltų juodų pipirų,

druskos arba aromatizuoto prieskonių užpilo,

Rozmarino šakelės,

aliejaus

vasabi (pipirkrienio) riešutų.

Pabandžiau patiekalą pagardinti sutrintais vasabi riešutais, kurių galima įsigyti visuose prekybos centruose… Bet apie viską iš eilės. Įkaitintoje keptuvėje ant aliejaus pakepiname susmulkintus svogūną, česnaką, rozmariną, saldžiąją papriką. Pagardiname aromatizuotu prieskonių užpilu arba druska, pipirais. Daržovėms apskrudus, dedame kiaulienos faršą. Kad faršo konsistencija būtų biri, įpilu truputį vandens, paprieskoniuoju ir troškinu apie 8–10 min. Vėliau į tą pačią keptuvę sumetu supjaustytus pievagrybius, pjaustytus pomidorus. Procedūrą pabaigiu pupelėmis iš skardinės, prieš tai jas nuplaudamas vandeniu. Viską dar patroškinu apie 5–7 min. Kol troškinosi lietuviškasis čili, grūstuvėje sutraiškiau gerą saują vasabi riešutų. Jie puikiai tiko prie paruošto patiekalo, suteikdami troškiniui ypatingą skonį. Troškinį galima valgyti su balta duona ar batonu, tortilija ar ryžiais. Nebuvau originalus – išsiviriau bulvių… Gal dėl to čili įgavo lietuvišką atspalvį. Skanaus!

18405636_1545256165516318_600024993_o

18379095_1545256302182971_32039786_o

18379184_1545256485516286_374987107_o

18362361_1545256575516277_1179793726_o

18362431_1545256698849598_769676344_o

18362384_1545256852182916_1263171647_o

18406386_1545257048849563_1857471789_o

18362353_1545257285516206_1206595519_o

untitled-1

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.