Pagrindinis > Namai > Gaivios salotos su virta vištiena

Gaivios salotos su virta vištiena

Salotoms:

vištienos filė: 400 gramų;

virti kiaušiniai: 4;

agurkai: 250 gramų;

kepintos saulėgrąžos: 50 gramų;

svogūnų laiškai: 1 saujos;

švieži krapai: 1 saujos;

druska: pagal skonį.

Padažui:

majonezas: 200 gramų (arba natūralus „graikiškas“ jogurtas);

grūdėtosios garstyčios: 2 arbatinių šaukštelių;

pipirai: pagal skonį.

Pirmiausia išverdame vištieną pasūdytame vandenyje (nuo vandens užvirimo verdame maždaug 15-20 minučių), atvėsiname bei supjaustome kubeliais arba juostelėmis.

Tuomet supjaustome išvirtus kiaušinius, juostelėmis agurkus, svogūnų laiškus ir susmulkiname krapus.

Po to viską sudedame į dubenį, suberiame saulėgrąžas, įberiame pagal savo skonį druskos.

Padažas. Sumaišome majonezą (arba natūralų jogurtą), garstyčias ir maltus pipirus bei užpilame ant salotų, viską gerai išmaišome. Patiekiame ir skanaujame!

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Taip pat skaitykite