Pagrindinis > Namai > Bulvių vyniotinis su faršu

Bulvių vyniotinis su faršu

Reikės:

– 6 bulvių (vidutinio dydžio);

– 2 puodelių tarkuoto parmezano sūrio;

– druskos;

– pipirų;

– alyvuogių aliejaus;

– 1 svogūno;

– 500 gramų jautienos faršo;

– 400 gramų smulkintų pomidorų savo sultyse;

– 1 saujos petražolių;

– 1 arbatinio šaukštelio paprikos miltelių;

– 400 gramų šviežių špinatų;

– 2 skiltelių česnako;

– 200 gramų rikotos sūrio;

– 1 puodelio tarkuoto mocarelos sūrio.

Gaminimas

Pirmiausia bulves nulupame, nuplauname ir supjaustome lygiais plonais griežinėliais.

Tuomet kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir ant jo pabarstome dalį tarkuoto parmezano sūrio.

Ant sūrio tvarkingai bei tolygiai sudėliojame bulvių griežinėlius, juos pagardiname druska ir apibarstome likusiu parmezano sūrio.

Bulves dedame į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepame maždaug pusvalandį.

Per tą laiką, kol kepa bulvės, paruošiame įdarą. Keptuvėje ant aliejaus pakepame smulkiais kubeliais supjaustytą svogūną. Kai šie pradeda geltonuoti, sudedame jautienos faršą ir kepame, kol faršas apskrus.

Supilame susmulkintus pomidorus savo sultyse, sudedame susmulkintas petražoles, pagardiname prieskoniais ir viską patroškiname.

Kitoje keptuvėje ant aliejaus kepame špinatus. Kai šie truputį apminkštėja, suberiame smulkiai supjaustytas česnako skilteles bei druską. Kepame, kol lapai susitrauks.

Tada iškepusius špinatus atskirame dubenyje sumaišome su rikotos sūriu.

Kai jau bulvės iškepa, ištraukiame skardą ir ant bulvių tepame špinatų ir rikotos sūrio masę. Ant viršaus sudedame faršą ir tolygiai paskirstome per visą plotą.

Pabarstome sutarkuotu mocarelos sūriu ir viską susukame į didelį vyniotinį.

Vyniotinį dedame atgal į orkaitę ir kepame dar maždaug 15 minučių.

Skanaus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Taip pat skaitykite