Pagrindinis > Regione > Ekonomika > Marijampolės LEZ’e skelbta statybos darbų pradžia!

Marijampolės LEZ’e skelbta statybos darbų pradžia!

 

Gegužės 19 d. Marijampolėje vyko LEZ atidarymo renginys –„Strateginio investuotojo, Danijos kapitalo įmonės UAB „DOV Investicija“, gamybinio komplekso statybų pradžia“.

Sveikindama susirinkusius Marijampolės savivaldybės mero pareigas einanti Irena Lunskienė sakė, kad tai istorinis įvykis, nes po nuoseklaus ir atkaklaus darbo Marijampolės Laisvojoje ekonominėje zonoje prasidės didelį darbai.

„Šiandien jau galime drąsiai sakyti, kad įdėjus daug darbo ir pastangų LEZ teritorijoje prasideda darbai – gamybinio komplekso statybų pradžią skelbia čia įsikursianti Danijos kapitalo įmonė UAB „DOV Investicija“, – sakė I. Lunskienė.

Darbų pradžia pažymėta pagal daniškas tradicijas – pirmojo kastuvo apeiga, kuria didžiausio gamybos komplekso Lietuvoje darbų starta paskelbė laikinai einanti savivaldybės mero pareigas Irena Lunskienė, Danijos įmonės „DOVISTA“ gamybos vadovas Stig Romlund, Lietuvos Respublikos ūkio viceministras Ramūnas Burokas, LEZ valdymo bendrovės direktorius Simonas Petrulis.

Prekės ženklus „Velfac“ ir „Rationel“ valdanti Danijos langų ir durų gamybos milžinės „Dovista“ gamybos kompleksas užims beveik visą Marijampolės LEZ-o teritoriją. Artimiausiu metu planuojama pradėti žemės parengiamuosius ir statybos darbus. Pasistatyti pirmuosius kelis gamybinius pastatus numato jau iki šių metų pabaigos, o gamybą planuoja pradėti 2018 m. pirmajame ketvirtyje. Pirmajame investicijų etape bendrovė planuoja investuoti iki 50 milijonų eurų ir sukurti apie 300 naujų darbo vietų.
Danijos įmonės „Dovista“ gamybos vadovas Stig Romlund, įvardindamas, kodėl pasirinko langų ir durų gamybos įmonės statybai Marijampolę, akcentavo tinkamą infrastruktūrą ir specialistų priofesionalumą parengiamųjų darbų laikotarpyje.

„Marijampolę pasirinkome dėl regione sukauptų inžinerinių kompetencijų ir puikiai įrengtos Marijampolės LEZ infrastruktūros. Be to, didelę reikšmę priimant sprendimą vykdyti projektą Marijampolėje turėjo profesionali Ūkio ministerijos ir „Investuok Lietuvoje“ pagalba bei kompetentinga ir į rezultatą orientuota Marijampolės LEZ valdymo bendrovės bei savivaldybės darbuotojų komanda. Sprendimą nulėmė ir šalies kultūra. Šie specialistai puikiai reprezentavo Lietuvą, su tokiais žmonėmis mes norime dirbti“, – sakė S.Romlundas.

Renginyje dalyvavęs LR Ūkio viceministras Ramūnas Burokas pasidžiaugė numatomų didelių investicijų pritraukimu į Marijampolės regioną ir puikiu visų, prisidedančių prie šio projekto įgyvendinimo, profesionaliu darbu.

Linkėdama sėkmės įgyvendinti visas idėjas I. Lunskienė išsakė lūkesčius, kad „per kelerius artimiausius metus pagal sukurtas darbo vietas ir investicijas Marijampolės LEZ-as turėtų tapti vienu iš trijų sėkmingiausių Lietuvos LEZ-ų. Tikimasi, kad naujojo investuotojo akcentuojamas dėmesys darbuotojams leis ateityje šią įmonę laikyti geidžiamiausiu regiono darbdaviu“.

„Dovista“ – langų ir lauko durų gamybos lyderė Šiaurės Europoje, valdanti 10 gerai žinomų prekės ženklų, įskaitant „Velfac“ ir „Rational“. Šiuo metu bendrovėje ir jos padaliniuose Danijoje, Norvegijoje, Švedijoje, Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje, Airijoje ir Lenkijoje dirba apie 4000 darbuotojų. „Dovista“ priklauso Danijos kapitalo įmonių grupei „VKR Holding“, kuriame dirba daugiau nei 13500 darbuotojų 40 pasaulio šalių.

jquery visual lightboxby VisualLightBox.com v6.1

Komentaras “Marijampolės LEZ’e skelbta statybos darbų pradžia!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

TAIP PAT SKAITYKITE